Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Estrena del documental – ‘La Transició a peu de carrer’

Auditori Caló de s’Oli

25 febrer 2023 @ 19:00

19:00 h | Estrena del documental – ‘La Transició a peu de carrer’, una producció de Pauxa Films per al Consell d’Eivissa dirigida per Pablo Alcántara i Antonio Viñarás que recull el testimoni de diverses personalitats destacades d’aquella etapa a l’illa. Serà a les 19 hores a l’Auditori.

Viñarás, que també és autor del guió, ha explicat d’aquest treball que es va completar el 2019, però per causa de la pandèmia «no es va poder estrenar. Així, la primera projecció es farà coincidint amb l’entrega de la Medalla d’Or de Sant Josep «a una dona que es va enfrontar a l’establishment de l’època ì sense la qual no hauria estat possible la movilització social posterior per salvar ses Salines, que és una de les fites de la transició a Eivissa, quan s’agafa consciència de la protecció del territori i es perd la por a sortir al carrer per reivindicar-la».

El documental, de 90 minuts de durada, repassa el període entre el 20 de noviembre de 1975, quan mor el dictador Franco, i l’1 de gener de 1986, quan Espanya entra a la CEE, precursora de l’actual Unió Europea. Espanya i Eivissa viuen entre aquestes dues dates un dels períodes més intensos i fructífers de la seva història recent. A través de la mirada i els records de personatges destacats de la vida política i cultural insular de l’època, amb el suport d’imatges dels arxius de RTVE, el PCE i el Consell d’Eivissa, es recorden algunes de les principals fites històriques del període, com la legalització del Partido Comunista de España, el cop d’Estat del 23-F o els diferents procesos electorals, però també aquells altres de caràcter insular que marcaren l’inici d’una nova etapa, com la creació de l’Assemblea Democràtica d’Eivissa i Formentera, el primer tancament de treballadors de l’hoteleria o la primera manifestació de la democràcia, que portava per lema ‘Ses Salines, Parc Natural’.

 

Detalls

Data:
25 febrer 2023
Hora:
19:00
Categoria d'Esdeveniment:

Recinte

Auditori Caló de s’Oli
Carrer de Màlaga, 07829, Illes Balears
Sant Josep de Sa Talaia, 07829 España
+ Mapa de Google